СБУ викрила хустського підприємця, який допомагав виробляти обладнання для російських кораблів

24 Жовтня 2023, 17:23
Вантажівка 566
Вантажівка

Служба безпеки викрила на Закарпатті місцевого підприємця, який допомагав росії виробляти високотехнологічне обладнання для військових кораблів. 

Мова йде про поставки вогнетривкої сировини, яка необхідна для виплавки сталі та її подальшого застосування для виробництва радіолокаційних комплексів для суден російського флоту. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.


Закарпатець виїхав до ЄС, звідки й перевозив відповідну сировину нібито для замовників з Близького Сходу. Як пише Zaholovok.com.ua посилаючись на власні джерела, відомо, що підприємець з Хустського району. 

Насправді фігурант переправляв придбану продукцію через територію білорусі своїм покупцям в рф. Для перевезення оптових партій сировини ділок використовував вантажівки власного автотранспортного підприємства на території ЄС.

У СБУ зазначають, що таким чином закарпатець поставив до росії декілька партій сировини на понад 12 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Серед основних замовників товару були представники одного з найбільших підприємств чорної металургії рф – Нижньолипецького металургійного комбінату, що виробляє сталь.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024