Вражаючий пейзаж озера Синевир

13 Грудня 2023, 15:07
Синевир 428
Синевир

У серці Карпат, де природа виткала свої дивовижні полотна, розташоване одне з найчарівніших місць – озеро Синевир. Це озеро, яке вражає своєю красою протягом усіх пір року і набуває особливого обличчя в холодні зимові дні, коли повністю сковане льодом, затоплене та накрите сніговим покривом.

Про це йдеться в повідомленні нацпарку.

Озеро Синевир, що розташоване на висоті понад 989 метрів над рівнем моря, визначається своєю дивовижно глибокою та прозорою водою. Проте, коли зимовий мороз обіймає ці краї, воно перетворюється у крижане казкове панно, яке вражає своїм крижаним та сніговим покривом.

Як засвідчують результати спостережень фахівців наукового відділу НПП «Синевир», за останні десятиріччя ніколи не відмічалося, щоб в кінці листопада на початку грудня рівень води в озері Синевир піднявся до п’яти метрів. 

Саме із настанням зими, вода від країв берега і по всій площині водяного дзеркала замерзла, де утворилася крига товщиною 2-3 сантиметри і лісові меблі, оглядовий майданчик опинилися в обіймах льоду. Цьому природному явищу сприяли великі опади, що проходили понад тринадцять календарних днів.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024