У Керецьківській сільраді прокоментували інцидент з гранатами під час сесії

15 Грудня 2023, 15:48
У Керецьківській сільраді прокоментували інцидент з гранатою під час сесії 9664
У Керецьківській сільраді прокоментували інцидент з гранатою під час сесії

У Керецьківській сільській раді розповіли деталі інциденту з гранатами, які під час сесії прямо у зал кинув депутат сільради.

Як розповів інтернет-виданню Район.Хуст Керецьківський сільський голова Михайло Мушка, на сесії розглядали порядок денний, який був затверджений згідно з розпорядженням сільського голови. Десь через годину-півтори роботи сесії один з депутатів вийшов, потім повернувся у зал з гарантами та почав їх кидати.

«Я не до кінця зрозумів, що сталося, адже на це ніхто не розраховував. Спочатку біль не відчував, а коли зрозумів, що щось не те, покликав колег та працівника поліції, бо він у коридорі сидів. Потім побіг у лікарню, що поруч, за допомогою, бо в мене дуже кров текла, і направив медиків у сільраду, бо там страшне що робилося. Зараз знаходжуся у Свалявській лікарні з пораненням», – розповів Михайло Мушка.

Зі слів очільника громади, його стан ще більш-менш нормальний, адже деяким «депутатам ноги повідривало». 

У сесійній залі на момент трагедії знаходилось 30 осіб.

Як раніше повідомляв сайт Район.Свалява, підривник виявився депутат Керецьківської сільської ради першого скликання від партії «Слуга Народу» Сергій Батрін. Михайло Мушка цю інформацію підтвердив.

«Його треба було давно ізолювати, бо він – злочинець», – наголосив сільський голова.

Відомо, що цей інцидент розслідують як терористичний акт та незаконне поводження з боєприпасами. Слідчі кваліфікували подію за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Служба безпеки України внесла відомості та розслідуватиме подію за частиною 1 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Також відомо, що на Закарпатті скликали термінове засідання Ради оборони області для прийняття невідкладних оперативних рішень щодо трагедії. 26 поранених направили у лікарню.  Департамент охорони здоров'я ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених.

Розпочали кримінальне провадження, з’ясовуються обставини вчинення злочину.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024