Закарпатська область та Люблінське воєводство підписали угоду про співробітництво

14 Лютого 2024, 11:25
Закарпатська область та Люблінське воєводство підписали угоду про співробітництво 372
Закарпатська область та Люблінське воєводство підписали угоду про співробітництво

В Любліні голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай підписав угоду про міжрегіональне співробітництво між Закарпатською областю та Люблінським воєводством Республіки Польща.

Про це йдеться в повідомленні Закарпатської обласної ради.

Роман Сарай разом із першим заступником голови Закарпатської обласної ради Андрієм Шекетою домовились з польськими колегами про поглиблення співпраці в галузях освіти, молодіжної політики, спорту, розвитку туризму і рекреації, охорони здоров’я, економіки, промисловості, сільського господарства, транспорту, торгівлі, охорони навколишнього середовища, місцевого самоврядування, гуманітарної допомоги, інформації, культури та мистецтв і т.д.

 Обговорили співпрацю між вузами та медичними закладами наших регіонів. Зокрема домовились про участь закарпатських вишів в Мережі університетів Ініціативи Тримор‘я, яка заснована під егідою Люблінського католицького університету імені Іоана Павла ІІ.

 Разом із керівниками медичних закладів «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» Юрієм Яциною та директором Воєводської спеціалізованої лікарні ім. Стефана Кардинала Вишинського в Любліні Пьотром Матеєм обговорили питання реалізації спільного транскордонного проекту в рамках програми «Польща – Украіна».

«Це важлива для нашого краю подія. Обидва регіони – і Закарпаття, і Люблінське воєводство, закріпили співпрацю, яка вже має кількарічну історію. Багато вже досягнуто. Впевнений, що сьогоднішня угода дасть ще більший поштовх для розвитку наших регіонів», – заявив Роман Сарай.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024