Закарпаття та Чеський край Височина поглиблюватимуть співпрацю

14 Лютого 2024, 11:35
Закарпаття та край Височина поглиблюватимуть співпрацю 372
Закарпаття та край Височина поглиблюватимуть співпрацю

Край Височина й надалі активно допомагатиме Закарпаттю. 

Про це  домовились голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та її депутати Андрій Шекета, Михайло Рівіс та Володимир Чубірко під час візиту до Чехії, йдеться на сайті Закарпатської обласної ради.

Під час зустрічі з гетьманом Вітезславу Шреку делегація презентувала проєкт будівництва в Ужгороді Реабілітаційного центру для військових «4.5.0. Recovery Center» та обговорили можливості щодо подальшої участі краю Височина.

Депутати також побували в Офісі медично-рятувальної служби краю, де відбувається координація роботи екстреної медичної допомоги, санавіації та пожежних бригад. Тут також діє навчально-рятувальний центр краю Височина, а з 2020 року єдиний в Чехії тренажер для навчання льотчиків-рятувальників.

Також відбулася зустріч із головою Сенату Чехії Мілошем Вистрчилом, який неодноразово висловлювався на підтримку нашої держави, послідовно виступає за надання Україні військової та гуманітарної допомоги. Разом обговорили проблеми української громади в Чехії, інтеграції біженців в чеське суспільство, подолання мовних бар’єрів.

Підсумовуючи зустрічі у краї Височина, голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай зазначив: «Для Закарпаття є важливою підтримка краю Височина. Це нас надихає, додає сил у боротьбі з ворогом і спонукає працювати з подвійною енергією. З підтримкою таких потужних особистостей, як Мілош Вистрчил та Вітезслав Шрек перемога буде за Україною!»

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024