Нацпарк «Синевир»: яких тварин спіймали на фотопастки

20 Лютого 2024, 13:14
Косуля 12356
Косуля

Один із способів спостереження за дикими тваринами, який отримав значний попит у наш час, - це використання компактних, автономних пристроїв, які активуються рухом або тепловими датчиками, що називаються фото пастками або камерами. Ці пристрої дозволяють отримати цінну інформацію про поведінку, розподіл та кількість різноманітних видів тварин, взаємодію між видами та іншими аспектами їхнього життя.

Про це йдеться в повідомленні НПП Синевир.

Здійснюється дослідження великих хижих ссавців у Національному природному парку «Синевир». Для збору інформації використовуються сучасні технології, зокрема фотопастки, що сприяють отриманню більш точних даних.

Фотопастки, які використовуються працівниками НПП «Синевир»  в рамках моніторингу, є надзвичайно ефективним і чутливим інструментом для вивчення поведінки та пересування тварин. Їх перебування на території парку, дозволяє отримати певну кількість фотографій та відеоспостережень, що не лише фіксують присутність хижаків, але й надають унікальні дані про їх рухи, споживання та взаємодію з іншими представниками фауни.

Інспектори державної охорони ПНДВ особливу увагу приділяють таким видам як: олень, лисиця, вовк, кабан, ведмідь та рись, які є ключовими складовими екосистеми національного парку. Результати моніторингу свідчать про стійку та збережену популяцію цих видів, а також вказують на деякі територіальні зміни та інші аспекти їх існування.

Загалом, отримані  дані за допомогою фотопасток, надають дослідникам та охоронцям природи цінний матеріал для розроблення стратегій збереження та управління дикою природою.

 

Коментарі
27 Лютого 2024, 23:19
Дикі тварини не ходять поодинокі, вони були не тільки зняті на камеру
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024