У Хусті відкрили меморіальну дошку президенту Карпатської України Августину Волошину

22 Березня 2024, 10:46
У Хусті відкрили меморіальну дошку президенту Карпатської України Августину Волошину 212
У Хусті відкрили меморіальну дошку президенту Карпатської України Августину Волошину

З нагоди 85-ї річниці проголошення Карпатської України та 150-річчя з дня народження Августина Волошина, у місті Хуст, на будівлі міської ради, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки президенту Карпатської України, громадсько-політичному діячу, педагогу, герою України – Августину Волошину.

Про це йдеться на сайті Хустської міськради.

Місце встановлення меморіальної дошки обрано не випадково. Саме у приміщенні Хустської міської ради з 10 листопада 1938 року по 15 березня 1939 року працював автономний уряд Підкарпатської Русі-Карпатської України, очолюваний Прем’єр-міністром – Президентом Августином Волошином.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки з вітальним словом виступили в.о. міського голови Василь Губаль та почесний громадянин міста Хуст, голова громадської організації політв’язнів та репресованих, ініціатор проєкту Федір Буришин.

Священнослужителі міста освятили пам’ятку, а присутні заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих січовиків на Красному полі поблизу Хуста та усіх українських воїнів, які нині у кривавій війні гинуть за незалежність України.

«Багатовікові традиції, історія й культура рідного краю – це те, чого ніколи не відібрати в нас та нашого народу. Саме тому наше завдання завжди пам’ятати героїчні зусилля тих, хто стояв за волю і незалежність попри всі перешкоди», – пишуть в повідомленні.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024